top of page

OM OSS

Fredrikstad Bryggeri satte i mange år preg på Fredrikstad og var en viktig identitetsbærer for hele byen. Nå skal vi 19, som i juni 2016 stiftet Losjeveien 2 AS, arbeide for at den eldste og vernede delen av bryggerieiendommen igjen får en plass i byens bevissthet. Fredrikstad Bryggeri eldste del drives nå på dugnad av 19 menn som alle er i sin beste alder og bosatt i den gamle industribedriftens nærområde.


Vi synes det er godt kulturvern å bevare de klassiske bryggerilokalene fra 1878 som et treffsted både for nærmiljøet og hele byen. Vi har alle et romantisk forhold til huset, og mange av oss har bodd lenge nok i Bydalen til å huske den liflige duften av vørter, servert av nordavinden en klar høstdag. Alle inntekter går til utvikling og restaurering av bryggeriet. Ingen av aksjonærene hever ei eneste krone i lønn og alt arbeid - fra å kakke murstein til å være vertskap for våre hyggelige gjester - utføres på dugnad!


Vi håper folk bruker huset, at det fylles på glade dager, hvor folk skal feire, markere og møtes i unike lokaler. Gjærhuset, Brygghuset og to av de ni ølkjellerne har en gang vært viktige i prosessen for å brygge øl. Vår ambisjon er at folk bruker lokalene, gjerne til å drikke godt øl. Vi er tross alt "Home of the Fredrikstad Pils" (selv om det i dag tas godt vare på av Hansa Borg) Og når ikke de er utleid vil vi selv arrangere kvelder som kler huset, alene, eller gjerne i samarbeid med andre. 

 

Losjeveien 2 AS er et aksjeselskap hvis hovedmålsetning er å utvikle stedet og samtidig ta godt vare på historien. Vi håper folk med gode ideer kan og vil gjennomføre dem i samarbeid med oss! Vi skal ta vare på både bygg og de stolte tradisjonene. Vi håndbrygger øl i små batcher som selges på utvalgte arrangementer.


Aksjonærer i Losjeveien 2 AS er: Ulf Eriksen, Jostein Gjeldnes, Hans Pedersen, Svein Erik Dahle, Robert Antonsen, Ole Petter Arnesen, Henning Fog, Carl Morten Gjeldnes, Trond Johnsen, Ole Henrik Leister, Egil Sekkelsten, Roar Fjeldstad, Thor Tangen Andersen, Ketil Sjur Ellingsen, Håvard Kristoffersen, Armand Fjeld, Ragnar Vermedal, Ulf Morten Davidsen og Knut Morten Fredriksen. Samtlige aksjonærer har samme eierandel, og selskapet driftes som et kollektiv på dugnad i det som måtte være igjen av fritid!

 

Vi ønsker å yte en personlig og hyggelig service og vi skal være en seriøs og pålitelig samarbeidspartner for deg som skal arrangere. Vår visjon er å alltid gi deg og dine gjester gode opplevelser. Vi vil dele det vi anser som Fredrikstads felleseie med hele byens befolkning.


Velkommen!

bottom of page